PRENUMERERA
Tinder finns på Fast Companys lista över världens mest innovativa företag 2020
Varumärket uppmärksammas för sin innovativa inställning till Gen Z

 

West Hollywood, Kalifornien, 10 mars 2020. Tinder har kommit med i Fast Companys prestigefyllda årliga lista över världens mest innovativa företag 2020. Listan uppmärksammar företag som påverkar företagsamhet och kultur och visar olika sätt att utvecklas i dagens föränderliga värld. Tinder finns med i videokategorin för sin senaste innovation Swipe Night, en interaktiv upplevelse – den första i sitt slag – som ger Gen Z olika möjligheter att bryta isen på Tinder.

”Som ledande inom design av produkter och upplevelser för Gen Z är vi stolta över att utses till ett av årets mest innovativa företag”, säger Tinders vd Elie Seidman. ”Detta erkännande hade inte varit möjligt utan en kultur som främjar innovation och ett dedikerat team som ständigt tänjer på gränser. Swipe Night är ett bra exempel på vad som kan hända när team utmanas att komma på stora, modiga idéer.”

Swipe Night lanserades under senare delen av 2019 som ett första persons-äventyr, där Tindermedlemmar i handlingen står inför viktiga vägval och bestämmer vad som ska hända härnäst. Och deras val bestämmer mer än bara handlingen, de påverkar även vilka de matchar med och vad de kommer att chatta om när historien går mot sitt slut. För Tinder innebar serien att man för första gången kunde erbjuda interaktivt strömmande video, så hela upplevelsen designades för att tala Gen Z:s språk, som är video.

Medan handlingen pågår står medlemmarna inför moraliska dilemman och praktiska val där de endast har sju sekunder på sig att göra sina val. Efter varje nytt avsnitt av Swipe Night läggs viktiga val till i medlemmarnas profiler, som visar vilka beslut potentiella matchningar har tagit eller inte tagit. Det här nya angreppssättet till att matcha har gett upphov till många Swipe Night-snackisar och lett till en ökning av matchningarna med 26 procent och konversationer med 12 procent. Tack vare framgången har Tinder nyligen presenterat andra säsongen som släpps till sommaren.

Fast Companys redaktörer och skribenter sökte bland världens mest banbrytande företag i alla typer av branscher. De bedömde även nomineringar som kommit in via en ansökningsprocess. Världens mest innovativa företag är kännetecknande för Fast Companys varumärke och anses vara en av årets mest efterlängtade redaktionella omdömen, som både ger en överblick och vägledning för framtida innovation i en av världsekonomins mest dynamiska sektorer.

”I en tid med ökande global rörlighet är årslistan en illustration av motståndskraften och optimismen som finns bland företag världen över – företag som använder kreativitet för att klara utmaningarna i sina branscher och långt utanför”, säger Fast Companys redaktör Amy Farley, som står bakom utgåvan tillsammans med underredaktören David Lidsky.

Fast Companys mest innovativa företag i mars/april 2020-utgåvan finns nu tillgänglig på fastcompany.com/most-innovative-companies/2020 samt som app via iTunes och i tidningskiosker från och med 17 mars 2020. Hashtaggen är #FCMostInnovative.

OM TINDER

Tinder introducerades på ett högskolecampus 2012 och är i dag världens mest populära dejtingapp. Den har laddats ner mer än 340 gånger och finns tillgänglig i 190 länder och på mer än 40 språk. Fjärde kvartalet 2019 hade Tinder nästan 5,9 miljoner prenumeranter och var världens mest intäktsbringande app utanför spelsegmentet.

OM FAST COMPANY

Fast Company är det enda medievarumärket som har hela sitt fokus på den dynamiska kombinationen av affärer, innovation och design och som engagerar de mest inflytelserika ledarna, företagen och tänkarna när det gäller företags framtid. Sedan 2011 har Fast Company fått några av de mest prestigefulla redaktions- och designutmärkelserna, som American Society of Magazine Editors (ASME) National Magazine Award för ”Magazine of the Year”, Adweek’s Hot List for ”Hottest Business Publication” samt sex guldmedaljer och 10 silvermedaljer från Society of Publication Designers. Chefredaktör är Stephanie Mehta och utgivare Amanda Smith. Fast  Company med huvudkontor i New York utges av Mansueto Ventures LLC tillsammans med sin systerpublikation Inc. och finns på www.fastcompany.com.