PRENUMERERA
Tinder: Framtidens dejting är flytande

På Tinder, där mer än hälften av alla medlemmar över hela världen är Generation Z (unga vuxna 18 till 25 år), såg vi reglerna för dejting omdefinieras redan före pandemin. Sedan förändrades allt 2020. Den känsla av förlust, längtan och ensamhet som pandemin orsakade i ungdomars liv har påskyndat en ny norm i syftet med att dejta. Nämligen att hitta nya sätt att knyta an och komma närmre varandra, att träffas av fler olika skäl och att vara mer öppna Tinder.

 

Det har varit det mest hektiska året i vår historia.

Och nu kommer ett decennium med en helt ny typ av dejting.

 

Generation Z håller på att frikoppla dejting från traditionella processer och tabun. Dejting handlar inte längre om en välbekant kronologi eller om att uppvakta någon under en längre tid, utan det har blivit flytande när det gäller förväntningar (vi får se vart saker tar vägen), känslor (ärliga och autentiska) och upplevelser (fler aktiviteter än isbrytar-konversationer, digital dejting är här för att stanna). I sann Generation Z-anda jonglerar de utan ansträngning motsägelser: de breddar snabbt på begreppen för dejting medan de vill smalna av geografiskt när det kommer till att hitta människor att dejta i sin närhet,  vilket också ger en stark känsla av de har bråttom att kunna dejta igen samtidigt som de tar sig tid till små stunder för att visa tillgivenhet.

 

Framtidens dejting: Topplistan för socialt engagemang på Tinder:

-    Den skickades 19 % fler meddelanden per dag i februari 2021, jämfört med februari 2020.

-    Konversationerna var 32 % längre under pandemin.

-    Vi såg 11 % fler Swipes och 42 % fler matchningar per Tinder-medlem.

-    Generation Z började videochatta. Nästan hälften av Tinders medlemmar videochattade med en matchning under pandemin och 40 % tänker fortsätta använda videosamtal för att lära känna nya människor även efter pandemin.  

 

Framtidens dejting: Största trenderna

#1: De som dejtar kommer att vara ärligare och mer äkta 

Pandemin hjälpte många att sätta saker i perspektiv. Det ledde till att Tinder-medlemmar var mer öppna och sårbara om vem de är, hur de ser ut och vad de går igenom. Omnämnandet av "ångest" och "normalisera" ökade i bios under pandemin ("ångest" växte med 31%, "normalisera" växte med mer än 15 gånger).

 

#2: Ökad transparens kring gränser

Pandemin skapade fler diskussioner om personliga gränser. Tinder-medlemmarna använde sin bio för att göra sina förväntningar tydliga: frasen "bär en mask" (”wear a mask”) ökade med 100 gånger under pandemin, "gränser" används mer än någonsin (upp med 19 %), och ordet "samtycke" steg med 11%. Detta kommer att göra samtal om samtycke vanligare och enklare i framtiden.

 

#3: Fler kommer vilja “Se vart saker tar vägen”

I en nyligen genomförd undersökning bland Tinders medlemmar ökade antalet sökande som letade efter ”ingen speciell typ av relation” med nästan 50 %. Så snarare än pandemin som driver en önskan om äktenskap, kommer nästa generation av dejtare att söka efter mer öppna relationer.

 

#4: Digitala dejter kommer att fortsätta vara en del av det nya normala

När fysisk kontakt blev en risk för hälsan sökte dejtare sig till virtuella upplevelser för mänsklig kontakt. Och även om det var nödvändigt i början, är digitalt dejtande här för att stanna. Enligt en ny Tinder-undersökning tycker de som testat funktion att det är ett sätt att få en första känsla för någon, och 40% av Gen Z Tinder-medlemmarna säger att de kommer att fortsätta att gå på digitala dejter, även när vi kan ha fysiska dejter igen.

 

#5: Första dejterna kommer att handla mer om att göra aktiviteter än att bryta isen

När många barer och restauranger lydde under restriktioner var traditionella mötesplatser inte längre ett alternativ. Så när det blev dags att ses valde de mer kreativa, personliga och avslappnade första dejt-aktiviteter än tidigare. Till exempel såg Tinder ökning med tre gånger av omnämnanden av "rollerblading" i bios och att många frågade om aktiviteter på dejter, allt från att bygga en koja eller snöbollskrig.

 

#6: Lite beröring kommer göra stor skillnad

Medlemmarna använder sin bio för att söka närhet som att hålla handen, att mysa eller att någon ska röra vid deras hår: användningen av ordet ”mysa” ökade med 23 % och ”hålla handen” ökade med 22 %. Efter månader utan fysisk kontakt har medlemmar uppskattat även de allra minsta ögonblicken av fysisk närhet väldigt mycket. Så även när vi kommer att kunna ses igen kommer små fysiska gester av närhet att spela en viktig roll i våra dejtingliv.

  

#7: Vi kommer alltid vilja dejta någon som bor nära

Tinders Pass-funktion, eller att kunna hitta någon i närheten, var högst relevant för de som flyttade under pandemin. Omnämnanden av "flytta" ökade med 28 % i bios år 2020. Så även om tekniken gör att man kan jobba och bo var som helst så söker sig ändå medlemmarna till Tinder för att hitta någon som bor nära dem…

 

 #8: Det blir kanske en ”summer of love”

Från oktober 2020 hade mer än 40% av Tinder-medlemmarna under 30 år inte träffat en matchning fysiskt. Men enligt bios på Tinder kan det komma att förändras. ”Gå på dejt” nådde en rekordhög nivå i amerikanska bios i februari 2021. Och medan många minskade sin fysiska dejting 2020 (54% av singlarna delade med YPulse att "Covid-19 har lagt mitt kärleksliv på is"), är de redo att börja gå ut så snart de fått vacciner (eller antikroppar).

 

Följ länken för hela rapporten Framtidens dejting är flytande.

 

 

 

 

 

Villkor: All data ovan kommer från Tinder-profiler eller sammanställning av aktivitet på Tinder. Uppgifterna hämtades från jan 2020 - feb 2021.

 

Meddelanden är det genomsnittliga antalet meddelanden som skickats per medlem

Profiluppdateringar är genomsnittliga redigeringar av profiler per användare och månad

 

WAV / undersökningsdata kommer från ** Resultat baserade på en undersökning av ~ 5000 Tinder-medlemmar i USA mellan 6 och 12 maj 2020 samt mellan 14 och 24 augusti 2020 Swipe, Tinder och logotypen av flamman är registrerade varumärken som tillhör Match Group, LLC.

 

YPulse Finding Love Post-COVID Trend Report. Baseras på en undersökning av 1000 respondenter, 13 till 39 år boende i USA, inlämnad i december 2020.

 

You Gov Gender Fluidity Survey slutfördes från 30 april till 4 maj 2020 och baseras på 500 

Generation Z vuxna (18-25 år) från i Frankrike, Italien, Storbritannien, Spanien, Brasilien, Tyskland och Sverige