PRENUMERERA
Generation Z tjejer avslöjar: Så dejtar du mig

Med drygt 430 miljoner nedladdningar, över 60 miljarder matchningar och kvinnliga medlemmar över hela världen, har Tinder en unik position att höja kvinnors röster. 

För att fira den internationella kvinnodagen har Tinder frågat en rad unga kvinnor om deras dejtingerfarenheter och vad som egentligen får dem på fall – och vad som får dem att fly.

 

1. Va ditt sanna jag

Det är tydligt att generation Z är ute efter genuin kärlek. På frågan om vad de värdesätter mest när de dejtar är det självklara svaret genuinitet. I Sverige vill hälften (49%) av 18-25 åringarna ha en partner som är äkta och ärlig samt en relation där båda kan vara sig själva. 

 

2. Lär känna mig på riktigt – men stressa inte

Det är viktigt att lära känna någon på riktigt, och det får ta tid. Enligt studier tar det generellt längre tid för tjejer att bli kära. Nästan två av fem 18-25 åriga tjejer i Sverige (38%) avslöjar att det tar månader för dem att bli kära, jämfört med killar i samma ålder (32%). Det är även fler killar som uppger sig kunna bli kär vid första ögonkastet eller på ett fåtal veckor. 

 

3. Att dejta ska vara kul!

Var spontan! Överraska! Ta inte dig själv på för stort allvar och bjud på dig själv! Allt handlar inte om utseende - efter ärlighet är det humor som står högst upp på listan när det ska dejtas. 20% av dem som är 18–25 år i Sverige säger sig leta efter en partner som får dem att skratta. 

 

4. Ansträng dig!

En tjej vill känna sig hajpad av sin dejt – bjussa lite på komplimangerna. Att ordet ”uppvakta” har ökat med hela 72% det senaste året i svenska Tinder-profiler säger sig självt. Kanske har vi lärt oss något av en viss Bridgerton och britternas “courting” ändå. 

 

5. Behandla mig som din jämlike

Vi har alla skilda bakgrunder, är från olika samhällsskikt, har olika åsikter och har gjort olika resor. Jämlikhet och förståelse i relationen är viktigt! 

 

Det finns alltså inte ett visst tillvägagångssätt som är rätt när det gäller dejting. Vissa blir kära efter en första dejt och andra vill ta det långsamt. Men vad som förenar tjejer är behovet av att behandlas med värdighet, respekt och som en jämlike. Vilket är viktiga värderingar som även är grundpelare i Tinders användarvillkor och riktlinjer.

 

I samband med den internationella kvinnodagen har Tinder även intervjuat ett gäng starka kvinnliga profiler som delar sin syn på dejting. Se den fina filmen med en hel del bra tips.

 

”Varje kvinna är unik på sitt eget sätt och skiljer sig även när det kommer till att dejta. Vilket är varför vi har vänt oss till fyra inspirerande generation z kvinnor; Honey, Mae, Nikkita och Char. De har öppnat upp och avslöjat sina ärligaste insikter och erfarenheter inom dejting – olika lärdomar, hur de fortsätter att utmana olika uppfattningar och vad som ger fjärilar i magen. Dessa starka kvinnor speglar en växande generation som ’väljer att utmana’, vilket vi är tacksamma för”, säger Renate Nyborg, General Manager EMEA på Tinder

 

 

”Var ärlig och visa mig ditt autentiska jag. Jag vill att min partner ska se mitt sanna jag, och tvärtom såklart. Ha inte på dig kläder eller gör saker som du normalt inte skulle, bara för att ”imponera” på mig”, säger modellen och skådespelaren Nikkita Chadha.

 

”Om jag öppnar mig och berättar något speciellt, lyssna då på riktigt. Börja inte prata om dig själv sekunden jag berättat klart. Lyssna och reagera på det jag sagt. Det är egentligen ganska grundläggande – uppför dig och ha respekt.”, säger singer-songwriter Mae Muller.