PRENUMERERA
Varje dag använder medlemmar över hela världen Tinder för att träffa nya människor.
Detta innebär ett stort ansvar och vi utvecklar ständigt appen för att varje upplevelse ska kännas säker, respektfull och positiv. Från att använda svepa eller skicka meddelanden till att använda Video Chat, här är våra topp tio bästa säkerhetsfunktioner.

 

REGLERNA PÅ TINDER

När en medlem registrerar sig på Tinder måste hen först godkänna och acceptera riktlinjerna. Det första meddelandet som en ny medlem möts av är alltså fokuserat på säkerhet och respekt och genom att göra uppförandekoden obligatorisk når vi fler medlemmar med våra säkerhetstips – en ökning med 57%.PHOTO VERIFICATION

När en har skapat sin Tinder-profil och laddat upp sina bilder uppmuntras hen att använda funktionen Photo Verification. Funktionen hjälper till att bekräfta personens identitet, genom att jämföra de profilbilder hen laddat upp med ett par ansiktsbilder som måste tas direkt i appen. Medlemmar som verifierar sin profil får en blå verifikations ikon, vilket även ökar chanserna till att få en matchning.


 

SÄKETGHETSCENTER

Tinders säkerhetscenter är en interaktiv del av appen som inkluderar lokalt relevanta resurser som artiklar, tips, quiz och information gällande säkerhets- och integritetsfunktioner. Säkerhetscentret är alltid tillgängligt och hittas enkelt under “Inställningar” eller genom att klicka på “Säkerhet” som syns när medlemmar chattar. Tinders säkerhetscenter är utvecklat i samarbete med Match Group Advisory Council och externa icke-statliga organisationer i syfte att skydda medlemmar och utbilda för välgrundande beslutfattande i både app och vid fysiska möten.

 

VIDEO CHAT

När Tinder utvecklade funktionen Video Chat var kontroll och säkerhet dess största prioritering. Genom videochatten kan medlemmar mötas digitalt direkt i appen och få en känsla om ens match är rätt, innan de väljer att ses i verkligheten – utan att behöva lämna ut några personliga kontaktuppgifter.
NOONLIGHT

I USA samarbetar Tinder med Noonlight som tillhandahåller tjänster och produkter för personlig säkerhet. Genom samarbetet får medlemmar fri tillgång till Noonlights tjänster. USA är det första landet där denna typ av partnerskap har införts och Tinder undersöker möjligheterna till att införa liknande verktyg och tjänster på fler marknader.TRAVELER ALERT 

När våra HBTQIA+ medlemmar reser till eller använder passfunktionen i ett land med lagar som gör deras sexuella läggning straffbar, får de en varning i appen och ges möjligheten att logga ut innan deras profil visas för andra medlemmar i området. Tinder kan vara ett perfekt sätt att träffa nya människor, men säkerheten kommer alltid först.
RAPPORTERING

Tinder använder ett gediget rapporteringssystem för att snabbt och smidigt utvärdera medlemmarnas beteende och säkerställa att riktlinjer och regler följs. Medlemmarna kan närsomhelst rapportera någon direkt i en profil, genom säkerhetscentret eller genom Tinders hemsida. Därifrån vidtar Tinders team lämpliga åtgärder för säkert och respektfull användning.PROFILGUIDE

Denna funktion finns till för att vägleda en medlem om vad som är acceptabelt på Tinder, samtidigt som den hjälper dem att skydda sin personliga information. Ett vanligt misstag är exempelvis att medlemmar delar personlig information i sin profil, såsom sitt telefonnummer. Med hjälp av profilguiden tar vi bort sådan information, skickar ett meddelande och informerar medlemmen om varför, samt ger hen en chans att göra om och göra rätt.BESVÄRAR DETTA DIG?

– Besvärar detta dig? är en fråga som en medlem får när hen tar emot ett potentiellt stötande meddelande. Svarar en “ja” på frågan får hen alternativet att rapportera profilen som skickat meddelandet. Funktionen har ökat anmälningarna om trakasserier med 37 %.  

ÄR DU SÄKER?

Likt Besvärar detta dig? skickar denna funktion frågan “Är du säker?” till en avsändare som är på väg att skicka ett potentiellt stötande meddelande till en annan medlem. Utöver att uppmuntra medlemmar att rapportera olämpligt beteende, verkar denna funktion proaktivt. Detta är även ett bra tillfälle att uppmärksamma eller påminna medlemmar om Tinders riktlinjer. Medlemmar som beter sig mycket olämpligt tas i regel bort från Tinder.