PRENUMERERA
Tinder lanserar Video Chat i Sverige!
Från och med idag den 27 oktober finns den nya videoupplevelsen tillgänglig för svenska medlemmar som nu enkelt kan ansluta sig till sina matchningar, utan att behöva utbyta någon personlig information.

Stockholm 27 oktober 2020 - 2020 har förändrat sättet vi umgås på, med restriktioner  som har tvingat oss att öppna upp och nå ut till varandra på helt nya sätt. Från digitala  middagsbjudningar och videoquiz har digitalt umgänge visat sig vara en viktig del av vår nya  vardag, särskilt bland svenska singlar. Bland svenskar under 25 år uppmättes vid kulmen en ökad swipe-aktivitet med 60% - den näst högsta ökningen i världen i år. Att lansera Video  Chat i Sverige och globalt är därför ett spännande nästa steg för Tinder och online-dating. 

Video Chat skapades av Tinders Trust and Safety-team med medlemmarnas säkerhet som  främsta fokus och har under sommaren testats på några utvalda marknader innan den nu  rullas ut globalt. Funktionen är noggrant utformad med kontroller längst vägen och  innehåller några viktiga skillnader som sticker ut från en typisk videoupplevelse. 

"Vi är glada att kunna berätta att vår videochatt-funktion rullar ut globalt efter att ha fått  positiv feedback från våra medlemmar som har haft tidig tillgång till den", säger Rory  Kozoll, chef för Trust and Safety Product på Tinder. "Detta är ett tillskott i vår  växande lista med funktioner som är inriktade på medlemmarnas säkerhet under deras  dating, som Photo Verification, Safety Center och vår teknik för att förhindra stötande  meddelanden”. 

 

Bra att veta om Tinder Video Chat: 

Båda bestämmer när det är dags: Tinder branschledande matchningsteknik banade väg  för hur användarna bara kan chatta när båda har gillat varandra. Precis samma regler gäller  för den här funktionen: videochatten kan enbart aktiveras vid en ömsesidig matchning och  delat intresse för en videochatt, dvs att båda har tryckt på videoikonen. Och oroa dig inte:  din matchning ser bara att du har slagit på funktionen om när båda har gjort samma val. 

Inaktivera när som helst: Du kan välja att slå på och av funktionen när som helst. Känner  du inte för en videochatt idag? Inga problem, slå bara av. 

Vi ställer villkoren: Efter att Video Chat är aktiverad måste båda parter godkänna våra  grundregler så att chatten kan börja på rätt sätt. 

Ni möter varandra med respekt: En bra konversation kräver ömsesidig respekt - för att  visa din bästa sida bör ni träffas i ögonhöjd. 

Vi vill veta hur det går: När samtalet avslutas frågar vi hur det gick. Och kom ihåg: du kan  rapportera till vårt team när som helst efter avslutat samtal

 

Tinders tips för en lyckad dejt med Video Chat 

Börja långsamt. Först när ni båda är bekväma i ert chattande är det dags att slå på Video  Chat. 

Var flexibel. När ni väl har kommit överens om att börja videochatta, se till att ni väljer ett  tillfälle när ni båda känner er redo och bekväma. 

Välj en rolig bakgrund eller accessoar. En rolig hatt eller ett smycke kan vara en bra  icebreaker. Eller varför inte en bakgrund som ger din matchning en bild av hur du är som  person? 

Var förstående. Att gå från chattande till video kan kännas läskigt för en del människor. Var  förstående inför din matchning om hen vill fortsätta med chattandet i stället. 

Föreslå en aktivitet. Precis som på en riktig date kan det vara bra med en aktivitet medan  man lär känna varandra. Varför inte laga mat medan ni pratar, eller spela ett sällskapsspel? 

För mer information, vänligen kontakta 

Lie Barrén 

Lie.barren@isobar.com 

0736544499 

Om Tinder 

Tinder lanserades på ett collagecampus 2012 och är idag världens mest populära app för att träffa nya människor. Appen har fler än 340 miljoner nedladdningar och finns tillgänglig i 190 länder samt på̊ över 40 olika språk. Tinder har 6,2 miljoner prenumeranter och är idag den snabbast växande appen i världen, utöver mobila speltjänster.